17.12.2014 г.

Френска вечер с Едит Пиаф в Къщата на арх. Димов

На 19 декември от 17 часа в Къщата на арх. Димов, в традиционния клуб „Петък в пет”, „Сдружение за съвременно изкуство и култура – Различният поглед” ще почете паметта на голямата френска певица Едит Пиаф във вечер на френската култура.
За втора поредна година Сдружение РАЗЛИЧНИЯТ ПОГЛЕД организира безплатно събитие в памет на Едит Пиаф. Този път френската вечер е вдъхновена най-вече от френските доброволки по проект „Културен шейк”, програма Еразъм +, Камий Пеку и Дуня Батлани. Специално за вечерта, доброволките ще приготвят някои домашни френски ястия като: „гужер” – сиренови хапки, „киш” – солен пай в 2 варианта, с месо или със зеленчуци, лимонов пай,  шоколадов мус, шоколадова торта и прочутата френска лучена супа.
Заедно с помощта на своите колеги доброволци от Словакия, Украйна и Испания, французойките ще подготвят и информативна изложба за живота и песните на Едит Пиаф, както и видео прожекция на нейни концертни изпълнения и пълнометражния филм за живота й: “La Mome”  („Едит Пиаф: Животът в розово”). Край камината на първия етаж на Къщата, любителите на Франция ще могат заедно да слушат и пеят някои от най-известните песни на певицата.  Преводи на български език на текстовете им ще бъдат подготвени с любезната помощ на г-жа Дима Динкова, директор на Алианс Франсез, Стара Загора.
През следващата година ще се навържат 100 години от смъртта на Едит Пиаф. По този повод Сдружение за съвременно изкуство и култура – Различният поглед обявява своята готовност за колаборации за организиране на по-мащабно събитие. Сдружението приканва всички, които биха искали да се включат или имат конкретни идеи, да заповядат на френската вечер или да потърсят Теодора Николаева, координатор проекти към „ССИК – Различният поглед” в друго удобно за тях време (0884 814 615, contact@razlichniatpogled.org), всеки делничен ден от 10:00 – 18:00 в „Къщата на арх. Димов” на ул. Сава Силов 37.


Няма коментари:

Публикуване на коментар