16.12.2011 г.

Старозагорските бирници – отличници

Офисът на НАП в Стара Загора преизпълни годишния план за приходите от данъци с 42%, сочат цифрите в края на месец ноември. Постъпленията в централния бюджет от данъци и осигуровки са 194.9 милиона лева- с 32 милиона лева повече сравнени с 2010г. и са над средните за периода. Цифрите са за десетте месеца на годината и не включват платените данъци и осигуровки от 216 фирми от региона, които са големи и средни данъкоплатци и осигурители.
Отчита се и увеличение и на постъпленията от данъка върху добавената стойност възлизащи на над 42 милиона лева.
Платените корпоративни данъци са 16.4 милиона лв., но все още има фирми, които дължат суми към бюджета. Към тях са предприети и наложени законовите обезпечителни мерки за събиране на задълженията.
В края на годината от данъка върху доходите на физическите лица в Централния бюджет са постъпили 39 милиона лв., с 3 милиона лева повече от платеното през 2010г.
От осигурителните фондове в хазната са влезли 93.4 милиона лева - с 6 милиона повече от приходите за 2010г. Постъпленията от Държавно обществено осигуряване са 55.6 милиона лева, а платените здравни вноски за периода са над 27.4 милиона лв. По сметката на фонда за Допълнително задължително пенсионно осигуряване са постъпили 10.4 милиона лв.

Няма коментари:

Публикуване на коментар