15.06.2023 г.

Трио италиански сопрани с първо турне в 10 български града, сред които и Стара Загора

Три изключителни италиански сопрани – Елена Роси, Марика Франкино и Виола София Низио, се готвят да омагьосат българската публика с прекрасните си гласове, които ще звучат в проекта им Il Mondo („Светът“). Те за първи път идват в България. Турнето им започва в София от 15 юли и продължава в десет български града - Плевен, Перник, Пловдив, Враца, Карлово, Варна, Търговище, Стара Загора, Сливен и Хасково.
Първата им изява е на 15 юли на сцената на „Théatro отсам канала“, заедно със Симфониета – Враца, под диригентството на маестро Христо Павлов, италианското трио сопрани ще обединят своите гласове в богата програма от класически оперни арии, популярни италиански мелодии, хитове от Бродуей и други избрани произведения от световната музикална сцена. Изразителността и изяществото в изпълнението на трите италианки правят проекта Il Mondo изключително вълнуващ.
Елена Роси е един от специалните гости на турнето на Андреа Бочели в САЩ, Азия и Близкия изток. Марика Франкино специализира при международно известни артисти като сопраното Даниела Деси. Сътрудничи си фондация „Лучано Павароти“ и е удостоена с множество награди, сред които приза от комитета „Енрико Карузо 2021“. Виола София Низио печели редица престижни световни конкурси за оперно пеене, последните от които са от октомври-ноември 2022 г.: втора награда на конкурса за оперни певци в Пиенца – Тоскана, и втора награда на конкурса „Магда Оливеро“ в Милано. Всяка от трите певици работи с известни оркестрови и сценични режисьори и изпълнява водещи роли в най-престижните театри в Италия и по света. Билетите за концертите вече са в продажба на цени от 15 до 30 лева.


Няма коментари:

Публикуване на коментар