8.04.2023 г.

„През 9 земи”, до Стара Загора – за любителите на фантастичните жанрове


Осмото издание на култовия български фантастичен фестивал „През 9 земи” ще се проведе от 28-и април до 1-ви май на станцията на „Мини Марица изток” на Старозагорските минерални бани, на 15 километра от Стара Загора.

„През 9 земи” е събитие с фокус върху фантастичните теми, игрите, професионалните и любителски творчески занимания. На него се събират хора от цялата страна, за да послушат лекции, свързани с фантастичните изкуства, творческата дейност, настолните, компютърните и ролевите игри, странните хобита и научнопопулярните теми, да поиграят и побъбрят заедно.

„Целим атмосфера на дискусия със сродни умни глави и прекарване на няколко омагьосани дни далеч от града. Ще ви сблъскаме с автори и професионални фенове, както и тях - с вас” – канят организаторите.

На тазгодишното издание на фокус са пределите - граничните територии, граничните състояния, граничните стойности, граничните случаи. Тези, които са посещавали „През 9 земи” и преди, вече очакват всички приказни, научнофантастични, реални и конструирани измерения на темата през фантастичните дни на феста. „Ако не сте - попитайте приятел - или направо елате, за да се убедите. Както обикновено, ще закачим възможно най-много от различните жанрове и формати, а желаещите ще имат възможността да бистрят пределите сами (в работилници) и да изследват непознатите гранични области в някоя от ролевите игри в рамките на фестивала. Очаквайте пълната програма и участниците в нея публикувани през социалните ни канали в идните седмици” – пишат организаторите.

Входът за събитието е 28 лева или 20 лева за един ден.

Няма коментари:

Публикуване на коментар