17.02.2021 г.

Старозагорските музеи и галерията с вход свободен на Трети март

На празничния 3 март, Регионалният исторически музей и всички музейни обекти в Стара Загора ще бъдат с вход свободен и работно време от 10 до 18 часа.

Пред входа на РИМ Стара Загора между 11.30 и 12.30 часа посетителите ще могат да се видят демонстрация на оръжие от Руско-турската война 1877/78 г. и образи на опълченски униформи. В празничния ден старозагорци и гостите на града имат възможност да се докоснат копие на Самарското знаме и знамето на Старозагорското въстание от 1875г. През целия ден на големия екран пред сградата на музея ще се излъчва презентация на тема „Символите на свободна България“.

В „Музея на религиите“ ще бъде представена документална изложба на Националния музей „Шипка-Бузлуджа“, показваща „Българското опълчение през погледа на участника Стефан Кисьов“.

С вход свободен ще бъде и градската художествена галерия, която ще очаква посетители от 10 до 18 часа. Посетителите могат да видят творбите от Петото Балканско квадринале на живописта „Митове и легендите на моя народ“ Стара Загора 2020.

Няма коментари:

Публикуване на коментар