27.01.2021 г.

Старозагорската опера стартира годината със силен афиш


Преодолявайки „каръкът на маските” старозагорската опера отново отваря врати на 29 януари. В началото на 2020-та, при подготовката на спектакъла „Бал с маски”, оперният театър за първи път преживя карантината, която се повтори през есента и отложи традиционния фестивал на оперното и балетно изкуство, който е насрочен за тази пролет.

През 2021-а се отбелязва половин век от откриването на новата сграда на операта и затова се планират поредица от специални събития. 

Силният афиш, когато се възстанови провеждането на културни събития включва – концерт-спектакълът „Джазоспекция”, който се играе от 2017-а, но след него идват класическото „Лебедово езеро” на 4 февруари с изпълнители от различни страни, познати на ценителите на това изкуство. На 12 февруари е моцартовият „Дон Жуан”, на 16-ти най-популярната опера на Бизе – „Кармен”, а „Палячи” на Леонкавало и „Замъкът на херцога Синята Брада” на Барток ще бъдат представени в един ден на 19 февруари.

На 26 февруари от 19 часа и на 27 февруари от 16.00 ч. за първи път в България  ще оживее едноактната камерна опера „Двамата свенливци“ по музика на Нино Рота.

Естествено, поради пандемичната обстановка, местата ще са ограничени, маските задължителни. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар