16.01.2021 г.

Не ние, а американците ни догонват постиженията

 


Много стара легенда, устойчива през годините е, че към който съюз се присъедини България, той се разпада. Ама съюз ли е, империя ли, разпада им е в кърпа вързан.

Великият Тодор Колев водеше предаването „Как ще ти стигнем американците...” Ама къде са те, къде сме ний? Там където отиват, ние вече сме го видели...

Например могат ли да ни научат да събаряме паметниците си? Не, ние имаме опит в тази работа, някои само ги окепазяваме, мажем с боя, щото са руски. Пък ние, като чуем Русия, и... треска ни тресе, както е казал Алеко. В САЩ също имат такава треска, ама по-късно придобита.

Тръмп казваше, че трябва да се възстанови производството, а не да се изнасят капитали и производство, затова го свалиха. Ний колко капитали сме изнесли и колко производства закрили, тези отвъд океана идея си нямат.

Стигна се дотам, че да обявят президента си за негоден и руски агент. Че то у нас колко негодни президенти сме имали, че и част от тях, разбира се, са обявени за руски агенти...

Щатски бунтовници атакуваха Конгреса, т.е. парламента. Голяма работа, ние колко пъти сме обсаждали нашия, запалихме и партийния дом, където сега си е баш народното събрание.

Американците спорят честни ли са били изборите им, а у нас вече дори няма особен спор по този въпрос. Сега се кахърят, че изборите съвпадали с католическия Великден...Чудна работа, все едно празникът може да попречи на хората да гласуват. Ами то, нали изборите са все в празнични дни. За уникалността на вота по време на пандемия също много се говори, все едно в САЩ и други държави изборите са били без карантина...

Апропо, в Стара Загора от 13 март са затворени обществените тоалетни, а заведенията също, поне до края на месеца. Ей на това му се казва зор, в това американците ама никой път не могат да ни стигнат. Лошото е, че има заралии, които продължават да ползват затворените клозети по прякото им предназначение и те са вече пълни догоре, сещате се с какво. Не, наистина не ние, ами американците никога няма да могат да ни стигнат. Не могат нито прахът ни да дишат, ни препълнените и затворени тоалетни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар