1.02.2019 г.

Премиерът е поканен предсрочно да открие моста към „К. Ганчев”

В неделя (3 февруари) от 10 часа, заралии ще очакват с трепет визитата на премиера, който трябва да отреже лентата на моста към кв. „Кольо Ганчев”. Според последните информации от кметството, обектът се открива предсрочно. 270 дни били необходими по проекта за реконструкцията на 550-метровото съоръжение, според официално изнесените данни. С това старозагорци и гостите на града влизайки от основната южна пътна артерия, няма да им се налага да обикалят през индустриалния квартал или край СБА за да влязат в града, както им се налага да правят вече половин година. Ето и официалното комюнике:
„Реконструиран е надлеза над жп линията и бул. „Славянски“ в Стара Загора. Трасето, с обща дължина 550 м, минава по бул. „Патриарх Евтимий“, в участъка от бул. „Славянски“ - от „Братя Жекови“ до Северната граница на Южната промишлена зона. Изпълнението на обекта съсредоточава голям обществен интерес, тъй като свързва центъра на града с индустриалната зона и улеснява достъпа на автомобили към Стара Загора и от нея в посока магистрала  „Тракия“. Извършена е цялостна модернизация на пътния надлез, в чийто обхват попадат три мостови съоръжения - новоизграден едноотворен мост с общ отвор около 30 м., реконструиран триотворен мост с отвор около 40 м над жп линията и новоизграден едноотворен мост с общ отвор около 31 м.
Обектът се осъществи по договор за безвъзмездна финансова помощ за изпълнението на проект „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора – ІІ фаза“, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020.
Извършено е уширение на пътното платно до 13 м, като са обособени четири ленти за движение с ширина 3.25 м, приведен е габарита на пътното платно, съгласно ОУП към III А клас. Подменени са съществуващите тротоарни настилки и понижени бордюрите в зоната на кръстовищата.
Връзката на бул. Патриарх Евтимий“ и бул. „Славянски“ ще се осъществява с 2 новоизградени кръгови кръстовища, които заменят двете Т-образни кръстовища.
Изградена е отводнителна колекторна система за съоръженията, която е предвидена само за моста, по който преминава автомобилното движение. Заустването се осъществява в новоизградена улична дъждовна канализация от страна на индустриалната зона. Отводняването на уширените части за пешеходно движение се осъществява повърхностно, като непосредствено след съоръжението, повърхностните води от конструкцията се улавят от дъждоприемни шахти.
Възстановено и подобрено е експлоатационното състояние на пътното съоръжение, подобрени са транспортно-експлоатационните качества и отводняването на уличната настилка на пътния надлез по бул. „Патриарх Евтимий“ и под мостовото съоръжение по бул. „Славянски“, с цел осигуряване на условия за безопасност на движението, комфорт на пътуващите и удължаване експлоатационния живот на мостовите съоръжения и уличната настилка в обхвата на съоръжението”.

След всичко това, на гражданите не им остава нищо освен да викнат: Хвала и да живей!

Няма коментари:

Публикуване на коментар