24.08.2018 г.

Над 4000 участници на „Богородична стъпка”, променят в маршрута на автобусите през уикенда

В събота се въвежда промяна в движението на автобусите, обслужващи направлението към Старозагорските минерални бани, заради провеждащия се там през уикенда Национален тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“. Отпуска се и допълнителен курс вечерта на първия ден от събора.
На 25 и 26 август /събота и неделя/, всички автобуси, които обслужват направлението Старозагорски бани ще се движат по обиколен маршрут, който не минава през центъра на селото. На 25 август ще има допълнителен курс с час на тръгване 22 ч. от Старозагорски бани – център.
Съответното им разписание за деня е публикувано на официалния сайт на Община Стара Загора - https://www.starazagora.bg/bg/sabitiya/promyana-v-marshruta-na-avtobusite-za-starozagorskite-mineralni-bani-zaradi-sabora-bogorodichna-stapka
Близо 4 000 участници идват на Старозагорските бани на Дванадесетото издание на националния тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“.
Събитието, което ще се проведе на три сцени е посветено на 50-годишнината от обявяването на населеното място за курорт с национално значение и се очаква да бъде посетено от още толкова гости от цялата страна.
Програмата и в двата дни на събора ще започва в 9 часа, като в събота ще продължи до 18.30 часа, след което на първа сцена от 19 часа публиката ще се наслади на концерта на Общински фолклорен ансамбъл „Загоре“ и гайдарски състав „Приятели“ с ръководител Николай Балабанов. Традиционната демонстрация на нестинарски танц е от 21 часа, а последният автобус от Старозагорските бани за Стара Загора тръгва в 22 часа от центъра на курорта.

Ще бъдат присъдени 50 плакета за принос в съхраняване и популяризиране на традиционната ни култура. Най-добрите колективи или индивидуални изпълнители ще бъдат отличени с Наградата на кмета на Община Стара Загора, Наградата на Тракийско дружество „Одринска епопея“, Наградата на Младежкото тракийско дружество и Наградата на „Зонта клуб“ Стара Загора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар