21.06.2018 г.

КинеДок гостува в Къщата на Архитекта

След изключително успешното си дебютно издание през 2017-а, в което бяха организирани 130 кинопрожекции на 30 алтернативни локации в 11 населени места из цяла България, международната платформа за алтернативно разпространение на документално кино КинеДок започва своя нов сезон, с организатор Активист 38.
В Стара Загора отново партньор на прожекциите е компанията АртЕриа. През 2018-а четвъртото поредно и второ за страната издание ще представи 14 авторски документални филма от 7 държави - Чехия, Хърватия, Унгария, Румъния, Словакия, Норвегия и България.
Откриват лятната програма в Стара Загора с хърватския документален филм "Момичета с морски мечти" на 26 юли в Къщата на Архитекта.
Отворени врати: 20 часа.
Начало на прожекцията: 21 часа.
Вход: 5/3лв - дарение за поддръжка и реновация по Къщата на Архитекта, паметник на културата + включено питие.
Летните прожекции в двора на Къщата на Архитекта продължават всеки вторник и четвъртък по същото време.
Тази година КинеДок ще раздаде 14 специални награди на публиката.
След всяка посетена прожекция посетителите ще вземат КинеДок стикер. Събераните поне 10 стикера, залепени на произволно място върху брошурата, която може да се намери на прожекциите, и занесена до 1-ви март 2019-а в някое от КинеДок пространства, дава право на участие в томбола за 14 специални награди, осигурени от Sofia International Film Festival / Международен София Филм Фест и Activist38:
2 акредитации за София Филм Фест 2019
2 нощувки в CINESTUDIO в центъра на София
10 DVD-та с документалните филми на Активист38
---

КинеДок отново ще изведе филмовите прожекции извън рамките на традиционните киносалони и ще ги премести на по-разчупени места като открити пространства, галерии, заведения, читалища, музеи, социални и културни центрове, покриви, подземия и др.
КинеДок е алтернативна платформа за разпространение, свързваща почитателите и създателите на авторско документално кино.
Програмата се подбира като се вземат под внимание най-награждаваните и дискутирани документални заглавия от продукцията на участващите държави в последните години. Филмите са с различна тематика и продължителност и не могат да бъдат видени никъде другаде - нито онлайн, нито в киносалони, а само и единствено в рамките на КинеДок.

Ако искате вашето пространство да бъде домакин на прожекция, свържете се с Артериа. Следете програмата на https://kinedok.net/bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар