3.05.2018 г.

„Лордът от планетата Земя” е новата книга на Сергей Лукяненко

С „Лордът от планетата Земя” всепризнатият майстор Сергей Лукяненко дава начало на новата вълна космически опери в руската литература. Заглавието излезе на български под издателското лого на „Сиела”.
Най-старата история на света. Момче спасява момиче от бандите в парка. Момичето му дава пръстен, с който се сгодява за него. Момчето израства в бившия Съветски съюз, служи в армията и става лидер на силова групировка. Момичето се оказва принцеса от далечна планета и когато времето настъпва призовава момчето при себе си.
Останалото? Останалото са битки с мечове, по-остри от атом, космически сражения, срещи със странни жители на други планети, вампири, интелигентни машини, свръхчовеци и бясно състезание за бъдещето на Вселената. 
Сергей Лукяненко е един от най-бележитите съвременни руски фантасти. Носител е на наградите „Старт“ (1993), „Меч Руматы“ (1995 и 1997), „Интерпресскон“ (1995 и 1996), „Аелита“ (1999),а творбите му, сред които и филмираната „Нощен патрул”, „Чернова”, „Белова”, „Геном”, се превръщат в едни от знаковите творби на миналия век.

Няма коментари:

Публикуване на коментар