17.04.2018 г.

Георги Мамалев разказва в книга живота си като низ от анекдоти

Книгомания ще издаде книга със събраните забавни истории от живота на един от най-популярните български комици Георги Мамалев. Биографичното издание носи заглавието „Усмихни се, човече!“ и е в съавторство с журналиста Весел Цанков. Събраните истории анекдоти ще бъдат публикувани за пръв път в началото на месец май, а книгата е част от поредицата на издателството „Любимци на публиката“.
След десет години на екран с „Клуб НЛО“ и десетки роли във филми и спектакли Мамалев  има какво да разкаже. Дори най-големите му фенове не са чували веселите случки зад кадър, в които участват Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Тодор Колев, Константин Коцев, Велко Кънев, Павел Поппандов, Стефан Данаилов, Антон Радичев, Кирил Кавадарков и много други обичани артисти.
В „Усмихни се, човече!“ Георги Мамалев  си припомня в анекдотичен стил и истории от детството си, от училището, от казармата, дори и от семейната кухня.
Читателите ще научат как преди да се наложи като актьор той е бил за известно време метеоролог и главен градинар, но твърдо е отказал да стане инженер. Ще разберат и кой бивш министър му е правил гипсов бюст, как е партнирал на мечка, лъв и две магарета, както и защо винаги ще свързва раздялата със социализма със стриптийз.

Книгата ще е цветна и богато илюстрирана с над 100 снимки от семейния архив, от Българска национална филмотека и от Народен театър „Иван Вазов“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар