13.02.2023 г.

Политиците не лъжат...


Почти библейска драма се разигра в края на миналата седмица в Стара Загора. Цялото партийно войнство на ГЕРБ, воглаве с Б.Б. дойде в Града на липите и естествено, роди новина - Ж. Тодоров отново ще е кандидат за кмет на общината.

Настоящият кмет многократно заявяваше, че това е последния му мандат, че няма повече да се кандидатира, но сега изведнъж заяви, че винаги е готов да поеме отговорност. Ясно е пред кого я поема, защото на номинация от бащицата не се отказва. Още повече, че в типично своя си, невчесан стил, лидерът поясни, защо предлага Живко:

"Това, което се случи със Стара Загора и най-големите ни опоненти не могат да го отрекат. Санирахме блокове, булеварди, дадохме казарми, правихме паркове, училища, детски градини, опери, стадиони, щяхте да имате и спортна зала. Затова считам, че Живко Тодоров ще бъде нашият кандидат за кмет”.

То щяхме да имаме и нова връзка с магистрала „Тракия” и действащо летище и още доста други неща, ама не станаха. За 12 години и нещо управление на най-можещата и принципна партия, това не можа да стане, но бъдещето е пред нас...

Демек, похвалиха се, нали всичко става само с Божията благословия? Ама ако се замисли човек, какви казарми е дал и на кого, явно става за Новия парк, ама не се разбира лесно, без определено усилие. Споменаването на опери и стадиони, ще накара невинният страничен наблюдател да си помисли, че в Зарата има поне два оперни театъра и десетина стадиона. Спортната зала пък я споменават с жал, щяхте да я имате, ама сега, като не сме на власт, видяхте ли, на, не можа да стане!

Демек, заралии, опичайте си акъла, че знаете кой го може и кой го прави... Ама някой ще попита какво точно е направено и кой го е направил – партията ли, правителството ли, общината ли?

Отчасти отговор дава кметът: „Следващите два месеца ни предстои много работа, да възстановим града в състоянието, в което трябва да бъде“. Тук обаче логично възниква друг въпрос – кой е направил днес така, че градът ни не е в състоянието, което трябва за бъде?

А на политиците не може да се вярва. Съвсем скоро Живко каза, че няма да се кандидатира повече, сега под височайшия поглед се отмята. Самият Бойко казваше, че кметовете няма да карат повече от два мандата, ама сега и той не помни какво е говорил. И това минава за принципна позиция, пример за младото поколение, което се роди, израства и изучава, под мъдрото ръководство на кметовете многомандатници.

Няма коментари:

Публикуване на коментар