12.10.2020 г.

За четвърти път Синелибри ще представи филми в регионалната библиотека

 

Прочутият режисьор Жан-Жак Ано е почетен председател на VІ Международен кино-литературен фестивал Синелибри 2020, под мотото „Възпитание на чувствата”. Хубавото е, че фестът отново ще гостува и извън столицата, а за четвърти път няма да подмине и Стара Загора.

В регионалната библиотека на 18 октомври ще бъдат представени две ленти. Френската криминална комедия Кръстницата и историческата германска драма Нарцис и Голдмунд. Прожекциите са от 16 и 18 и 30 часа. Вход свободен. На 25-ти ще представят още два филма от фестивала – английският трилър Заливът на тишината и френското фентъзи Една русалка в Пориж.    

Всички филми на Синелибри са екранизации по известни литературни творби.

Кръстницата

Главната героиня Пасианс Портофю (Изабел Юпер) е зле платена и преуморена преводачка от френски на арабски, която отговаря за телефонното наблюдение към полицейски отдел за борба с наркотиците. Когато си дава сметка, че познава майката на един от подслушваните наркодилъри, Пасианс решава да го покрие, но този ход я повлича към най-дълбоките води на наркотрафика. Скоро тя ще мобилизира всичките си знания и възможности, за да изгради своя собствена престъпна мрежа, и ще се сдобие с прозвището Mama Weed. („Мама Марихуана“)...филмът е създаден по романа на Хенелоре Кейър, отличен с множество европейски и световни награди.

Трейлъра може да видите на: https://www.imdb.com/video/vi2064367385?playlistId=tt9288726

 

Нарцис и Голдмунд е по творба на великия Херман Хесе.

Младият Голдмунд е изпратен от баща си да учи в манастира Мариаброн, където се сприятелява с монаха Нарцис, без да подозира, че тази среща ще бележи живота му. Нарцис се е посветил на строг аскетичен живот и Голдмунд ще се опита да му подражава. Двамата скоро стават близки, но неукротимият Голдмунд решава, че житейската перспектива, която предлага манастирът, не съответства на идеите му за свобода. Вдъхновен от Нарцис, той се впуска в пътешествие, пълно с приключения, което ще го срещне с голямата му любов Лене. Години по-късно Нарцис и Голдмунд се срещат отново при драматични обстоятелства

Трейлър: https://www.imdb.com/video/vi1121435417?playlistId=tt9014656

Няма коментари:

Публикуване на коментар