13.05.2020 г.

Кукленият театър готви приказни поздрави за децата и нови спектакли

Покрай карантината и коронавируса, културата на местна и национална почва почти изчезна. Почти, но не съвсем. Старозагорският куклен театър отново доказа, че е най-живата, инициативна и активна културна институция в града и че него вирус не го лови, нито мори.
За 1 юни – Деня на детето, куклените герои готвят специални приказни поздрави за малчуганите. Техните родители само трябва да изпратят имената на малчуганите и да посочат кой от изброените герои да поздрави тяхното чедо. Възможните варианти са следните:
Алиса 
Червената шапчица 
Пипи Дългото чорапче
Малката русалка
Трите прасенца
Котаракът с чизми
Жабокът-принц


Заявката се прави на е-mail: childrensday_dkt_stz@abv.bg, до 27 май. Видеопоздравите пристигат на празника. Офертата важи не само за жителите на Стара Загора.
Старозагорския куклен театър първи направи онлайн представления, като чрез нета можеха да се видят много от култовите представления от прочутите издания на „Пиеро“, които са истинско културно събитие не само за Стара Загора. Ръководството обмисля и възстановяването на живите представления на сцена, разбира се, при стриктното спазване на предвидените мерки за безопасност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар