29.03.2018 г.

Новоизграждащата се индустриална зона „Загоре” вече се обзаведе с борд

С 41 гласа „за“ общинските съветници гласуваха регистрацията на „Индустриална зона Загоре“ ЕАД. Дружеството вече си има управляващ орган (борд) – Съвет на директорите, в който влизат Радослав Танев, Стефан Шоселов и Румяна Грозева, които имат срок на управление от 3 години. Капиталът му е близо 5 млн. лева.
Изграждането на нова, съвременна, модерна и функционираща индустриална зона е от изключително значение за целия регион, защото води след себе си  привличане на инвестиции, увеличаване на броя на работните места и повишаване на жизнениястандарт.
Четирима чуждестранни инвеститора (засега не се споменават фирмите) имат интерес към Индустриална зона „Загоре". Това каза преди около седмица председателят на Общинския съвет Таньо Брайков. Той допълни, че капиталът ще е близо 5 млн. лева, като се очаква държавата да осигури половината средства, които ще бъдат използвани за изграждане на подходяща инфраструктура. Офисът ще е на ул. „Христо Ботев" №4, където преди се помещаваше приемната на местния омбудсман, а управлението на дружеството.
Дано новата зона да не повтори съдата на една друга, която бе изградена край Еленино, или пък плановете за търговски хъб на летището, които се говореха години наред, докато накрая бяха отхвърлени. Чудно, в бившето ЗЗУ има големи неизползвани площи, чиято инфраструктура би могла да се възстанови, в АТЗ-то е същото, но се строят нови!
Ето едно към едно съобщението за Еленовския проект:

Откриха нова индустриална зона край Стара Загора

Публикувана: 18 Декември, 2009
 0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА  370

Представители на бизнеса от цялата страна могат вече да закупят места в новата индустриална зона на Стара Загора. Тя се намира югозападно от града в землището на с. Еленино.
Изграждането на новата индустриална зона стана възможно благодарение на спечелен проект от общината по ФАР на стойност 1.653 млн. лв. Първата копка бе направена през юни тази година. До момента са изградени 1 км нов път, две пътни връзки, мостово съоръжение, довеждаща електроснабдителна система. Изпълнител на строително-монтажните работи е консорциум Примастрой, а консултант е консорциум Индустриална инфраструктура с водещ партньор Пътконсулт 2000 ЕООД.
Развитието на индустриалната зона в Стара Загора е знаково за общината, заяви кметът на Стара Загора проф. Светлин Танчев. След реализацията на проекта трябва вече ускорено да развиваме индустриални производства, особено екологичночисти, допълни той. В зоната бизнесът ще получи земя срещу отстъпено право на строеж срещу минимални такси. Ръководството на общината се надява да привлече нови предприятия, които да разкриват нови работни места.

Няма коментари:

Публикуване на коментар