След бестселъра "Обяд в Париж" Елизабет Бард ни
повежда към поредното вкусно приключение – този път в Южна Франция. Преди
години тя прекъсва обяда си в парижки ресторант и последва красив французин
нагоре по извита стълба до любовно гнездо в сърцето на Париж. Сега, с бебе на път, Елизабет е сигурна, че е намерила
своето място завинаги.
Последната романтична екскурзия, преди бебето да се появи, е
до Прованс – земята на лавандуловите полета и праскови с цвят на слънце. В
малкото градче Серест Елизабет и съпругът й Гуендал попадат в магнетична стара
вила с богата история, която скоро става новият дом на семейството. Те се
сбогуват с Париж и поемат към ново приключение. Двамата се превръщат в
кулинарни предприемачи и отварят малка сладкарница за домашно приготвен
сладолед.
Пълна с различни съблазнителни рецепти като плодова
пита със смокини и сладолед с мед и мащерка, книгата "Пикник в
Прованс" е история за всичко, което се случва след думите "и заживели
щастливо". За обичта в семейството, намерило нова професионална страст, и
за посвещението в класическата провансалска кухня. С настроение, хумор и топка
сладолед със сладко от диви ягоди, авторката ни напомня, че животът в кухнята и
извън нея е среща с неочакваното.
ЕЛИЗАБЕТ БАРД е американска журналистка и писателка. Първата
й книга – "Обяд в Париж", стана бестселър в класацията на "Ню
Йорк Таймс", както и носител на наградата "Най-добра кулинарна
книга". "Пикник в Прованс" също зае челно място в класацията на
вестника. Авторката живее със семейството си в градчето Серест в Прованс.
Няма коментари:
Публикуване на коментар