Книгата „Улична храна“ на Том
Паркър Боулс на Lonely planet излиза на българския пазар, съобщават издателите
от „Вакон“.
Изданието е за хора, които обичат да пътуват и да се потапят в автентичната
атмосфера на мястото, на което са. Уличната храна е хапка от живота на
различните култури, парадната врата към неподправения бит.
В изданието са събрани 100 съблазнителни ястия от 55 страни, подробни рецепти в
три различни категории на трудност, произхода, историята, културния контекст на
консумацията, начина на ядене, къде да го намерите и колко приблизително би ви
струвало това удоволствие. Освен с изкусителни снимки рецептите са придружени и
със специфични съвети и възможни вариации.
Книгата обещава да задоволи всяка прищявка - от малко познати кулинарни
шедьоври до любими популярни ястия. Включени са и множество любопитни
подробности като например разгорещеният спор за произхода на фалафела, който
продължава и до днес; изобретателния дух на кубинската песо пица; както и
толкова подробно описание на начина, по който трябва да се отхапе от турския
балък екмек.
Няма коментари:
Публикуване на коментар