6.03.2019 г.

MАРИЯ ОТ БУЕНОС АЙРЕС - ТАНГО ОПЕРАТА НА АСТОР ПИАЦОЛА С ПРЕМИЕРА В СТАРА ЗАГОРА!

"Мария от Буенос Айрес" - единствената танго опера, която света стъпи на българска сцена и стана част от официалната програма за откриването на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 гостува в Опера Стара Загора на 22 март от 19:00 часа.
Сюреалистичната опера от АСТОР ПИАЦОЛА – фюжън от танго, поезия и класическа музика, разказва за Мария, която, прелъстена от танго музиката, попада в подземния свят на Буенос Айрес. Страстната история с библейска символика, в която сакрално и профанно се преплитат, е претворена от фантазията на режисьора ВЕСЕЛКА КУНЧЕВА /„Дама Пика”, „Аз, Сизиф”, „Вграждане” и др./ в един силно визуален спектакъл-сън със специалното участие на ЛЮСИ ДЯКОВСКА. Внушителното сценично решение и огнената хореография са обединени от латиноамериканския инструмент бандонеон, който от съблазнителен „глас” в оркестъра се материализира в разрушително оръжие на сцената.
В операта „Мария от Буенос Айрес“ композиторът Астор Пиацола и поетът Хорацио Ферер разказват историята на тангото, неговата смърт и възкръсване. Чрез поетични и музикални образи и картини,  авторите изграждат паралел между съдбата на Исус от Назарет и Мария от Буенос Айрес.
Трупата на операта в Пловдив се готви месеци наред за спектакъла, а резултатът е един ярък и визуално мощен спектакъл, за който билетите в Пловдив и София са изчерпани месеци напред.
БИЛЕТИ за „Мария от Буенос Айрес“ в Стара Загора се продават на касата на Операта, на касите на Ивентим и онлайн на eventim.bg

„МАРИЯ ОТ БУЕНОС АЙРЕС” – танго опера
музика: АСТОР ПИАЦОЛА
текст: Хорасио Ферер
Премиера за България
Диригент Константин Добройков
Режисьор       Веселка Кунчева
Хореограф     Явор Кунчев
Сценография и костюми Мариета Голомехова
Солисти: Люси Дяковска, Момчил Караиванов, Живко Джуранов
Бандонеон: Калоян Куманов
Оркестър, хор и балет на Опера Пловдив

By arrangement with Warner Chappel Music Limited

Няма коментари:

Публикуване на коментар